Denní medievista
Denní medievista

Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Archeologické výzkumy v Čechách 2018

9. dubna 2019 v 8:00 - 10. dubna 2019 v 17:00

Vážené kolegyně, vážení kolegové !
Tak jako každoročně, i v roce 2019 pořádá Česká archeologická společnost kolokvium o výsledcích archeologických výzkumů a výzkumných projektů v uplynulém roce. Tato akce se bude opět konat v přednáškovém sále H nové budovy Národního muzea v Praze v úterý 9. a ve středu 10. dubna 2019.
Jako obvykle budou vítány příspěvky o výsledcích terénních průzkumů a výzkumů a sdělení s nimi přímo souvisící – výsledky spolupráce archeologie a přírodních věd. Podmínkou účasti je 1/ zaslání přihlášky k účasti, která bude obsahovat: a/ jméno přednášejícího, b/ název přednášky (pokud možno stručný), c/ dobu či kulturu, které se referát bude týkat (pokud to nevyplývá z názvu), a to nejpozději do 15. února 2019; 2/ zaslání stručného shrnutí Vašeho příspěvku (v rozsahu 0,5 – 2 normostran), které bude otištěno ve sborníku z kolokvia, vydaném v Supplementech Zpráv ČAS na podzim 2018. Toto shrnutí, které může být provázeno 1-2 kreslenými (ne fotografickými) ilustracemi v přiměřené kvalitě, zašlete bezpodmínečně nejpozději do 31. března 2019. Obě zásilky posílejte buď elektronickou poštou na adresu zuzana.blahova@ff.cuni.cz. nebo písemně na adresu ČAS, Letenská 4, 118 01 Praha 1 (resp. přímo do příhrádky ČAS v podatelně Archeologického ústavu AV ČR v Praze) – souhrn je při tomto způsobu vhodné a při rozsahu nad 1 str. nutné předat na CD.
Prosíme, abyste si uvedená data zapsali do kalendáře: vzhledem k tomu, že po uzávěrce termínu /1/ se tiskne pozvánka, která se expeduje s jarní zásilkou Zpráv v březnu, přihlášky došlé po termínu nemohou tedy být zařazeny do programu! Po opětovných špatných zkušenostech se sestavováním sborníku však upozorňujeme, že do programu nebudou zařazeny ani ty ohlášené příspěvky, k nimž nebude v termínu /2/ dodán souhrn.
Vzhledem k omezeným časovým možnostem (do prvního půldne bude navíc zařazeno předání cen Eduarda Štorcha za rok 2018) nemůže referát věnovaný jedné výzkumné akci přesáhnout 10 min.! Pouze souhrnný referát o činnosti celé instituce, tj. o více akcích, může být delší, je však třeba na takovou výjimku upozornit pořadatele, který s ní podle možnosti bude v programu počítat.
S nadějí na hojnou aktivní účast (která je přátelskou službou kolegům v profesi, studentům a dalším zájemcům i propagací vlastní práce a výsledků instituce), s prosbou o pochopení nutných organizačních podmínek a ovšem také s přáním všeho nejlepšího do nového roku

V Praze, 18. ledna 2019

PhDr. K. Sklenář, DrSc., předseda ČAS

Podrobnosti

Zahájení:
9. dubna 2019 v 8:00
Ukončení:
10. dubna 2019 v 17:00
Rubriky Akce:
,

Místo konání

Národní muzeum v Praze – nová budova
Vinohradská 52/1
Praha, Praha 11000 Czech Republic
+ Google Mapa
Telefon
+420224497111
View Místo konání Website